Ideer

“Noget for noget” – hvordan kan sådan en byttehandel lige folde sig ud?

Eksempel #1 Du ønsker dig nogle lækre billeder af dine børn hjemme hos dig. Vi laver en aftale og du henter mig på stationen, gir en kop kaffe og når børnene lige har set mig an knipser jeg løs – måske mens de leger. Sammen ser vi på resultatet og vælger nogle flotte billeder. Mens I laver aftensmad redigerer jeg billederne færdig i din bedste lænestol. Vi hygger os med maden og bagefter kan du enten få billedfilerne eller vi kan sammen uploade dem til bestilling med det samme. Så er vi sådan set færdige og du køber mig en billet til toget hjem. Det var det. Ikke en krone for mit arbejde. Er du godt tilfreds kan du jo “spæde lidt til” i byttehandlen. Og jeg kan da godt røbe at man bliver glad når nogen sætter lidt pris på det man har gjort ;-)

Eksempel #2 Din restuarant har brug for lidt billeder til det nye menukort og til hjemmesiden. Mens du anretter et par lækre tallerkner snupper jeg en serie billeder. Måske også et par stemningsbilleder af miljøet i restauranten. Du giver en frokost mens jeg sidder med min MacBook og redigerer lyset og beskærer billederne. Og et glas hvidvin blir’ der også tid til. Så er billedfilerne klar og vi siger “Tak for i dag” med et fast håndtryk og et smil. 50’eren til toget får jeg med i samme omgang – og efter at have set nærmere på billederne er du så godt tilfreds at du sender mig et gavekort på en frokost for to.

Eksempel #3 Et par smukke billeder til dit hjem. Med sjæl og et personligt touch. Hvor finder man lige det? Hvis du kontakter mig kan vi jo mødes og slentre en tur, tage billeder fra dit barndomshjem, ud over markerne og læhegnet bag jeres hus eller legepladsen hvor dine børn har brugt det meste af deres fritid. Vi finder et par gode motiver og får dem vinklet så det kan pynte på væggen derhjemme hos dig. Måske sort/hvid? Du byder mig på en lækker cafe-sandwich og mens vi spiser hyggesnakker vi lidt. Mens tandstikken gør sit arbejde får jeg billedbehandlings-programmet til at rettet det sidste til på dine billeder. Det færdige resultat mailer jeg til dig eller du får det på en USBstick og så er vi ved at være færdige. En oplevelse og nogle hyggelige timer senere er jeg klar til at tage bussen tilbage til Randers. I baggagen har jeg måske en god flaske vin som du selv har hentet hos den lokale vin-importør.

Eksempel #4 Dit lille enmandsfirma mangler fotos til facebook og et par gode “personale-fotos” af dig – direktøren og pakkedrengen. Du samler mig op på vej til arbejde og vi får sludret lidt om hvad det er du går og laver. Vi får ordnet fotograferingen, mens vi deler et par rundstykker og et glas vand fra hanen. Der bliver også forsøgt lidt med et par enkle produktfotos til hjemmesiden. Efter 3-4 timer –  og en god kop kaffe – smutter jeg afsted og weekenden efter nyder jeg en overnatning i dit sommerhus med min lille familie.

Eksempel #5 Din hest er dit et og alt (stort set) og derfor kunne du tænke dig et par billeder af jer to sammen. Og allerhelst i vandkanten og mens solen går ned. Vi mødes ved stranden hvor vi først nyder de klapsammen-madder og den lunken termokande kaffe, som du har med. Mens solen går ned knipser vi en serie smukke billeder og får efterfølgende pakket sammen på både dyr og fotogrej. Mens hesten bliver striglet og sat på stald, sidder jeg ved dit køkkenbord og justerer lidt på billederne så de bliver endnu bedre. Aftenskaffen er heldigvis brændvarm og ud over det er benzinpengene det eneste der har kostet dig noget. Hvis jeg ved en anden lejlighed kunne få lov at få en tur på din hest, kunne det selvfølgelig være en allertiders oplevelse for mig at få med i byttehandlen.

Eksempel #6  Bryghuset i din lille landsby har frembragt en dejlig gylden drik. Og det er selvfølgelig dig der står bag. Næste skridt er at de fyldte flasker skal tage sig godt ud til kampagnen med ølsmagning senere på året. Toget kommer ikke så langt ud på landet så det er heldigt at jeg selv har bil. Velankommet bliver jeg vist rundt blandt rør og store beholdere. Helt sikkert en fasinerende verden. Inden aftnen er gået har vi både fået smagt på dråberne og sikret os en række ganske udemærkede billeder til både plakater og foldere.  Et par gode flasker rigere sætter jeg mig glad i bilen på vej hjemad.

Eksempel #7  I er en lille flok der godt kunne tænke jer at blive bedre til fotografering. Måske er i en familie på fire eller en håndfuld venner fra universitetet? I har ihvertfald en fælles interesse for at udvikle jer og lære nyt om jeres kamera. I arrangerer en tur til en smuk lokalitet – eller måske bare i haven bag jeres hus – og inviterer mig til at være med. Vi hygger os sammen mens vi knipser løs og jeg er sikker på jeg kan lære jer noget om komposition, vinkler, lukketid og meget mere som gør jer til dygtigere fotografer. På en lækker café splejser I om min mad og hvis I har lyst kan vi jo også snakke lidt om efterbehandling af bilederne. Når benzinpengene er betalt kan I se tilbage på nogle billige timers workshop og undervisning. Hvis i sammen bliver enige om at det var en hyggelig og lærerig dag kan i måske få en god ide til noget at give tilbage…

Eksempel #8  Ja her er jo plads til din idé. Hvordan kunne du forestille dig at vi to kunne bytte “noget for noget” ? Giv mig et ring på 40272472 eller send mig en mail kontakt@bojacobsen.dk – så finder vi nok ud af noget sammen. Vi ses da – ik´?