Lægen & Lærerinden

Min debut med konceptet “noget-for-noget” blev hos Lægen & Lærerinden. En februardag ringede jeg på døren til et smukt hvidt hus og var rigtig spændt på hvad der var på den anden side. Hvilke opgaver blev jeg mon smidt ud i og hvilke mennesker havde været så “letsindige” at invitere mig indenfor?

Heldigvis blev det en utrolig dejlig dag sammen med to dejlige personligheder. Efter en icebreaker coffee og lidt small-talk gik turen til parrets elskede strand hvor der trods blæst og vinterkulde blev plads til smil og et par flotte skud.

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 22.08.04Hjemme i deres hyggelige hjem var der straks en hel del varmere. De gavmilde varmekilder var mange – lige fra en ødelagt radiatortermostat over den velfyrrede brændeovn til deres indbyrdes smålune blikke og en god portion hjertevarme. Vi frøs helt sikkert ikke resten af dagen. Den gode stemning blev fulgt op af lækre jazztoner og Mark knopflers velspillede guitar og hyggen blev kun understreget af de farverige ILSE-sandaler og hunden Anton der kælent puttede sig på gulvet med sit “det-her-er-min-mor”-tæppe.Skærmbillede 2015-02-27 kl. 21.54.15

 

Ideerne til billederne opstod lidt hen ad vejen – både fra min og deres side – og der blev både plads til portrætter, firma-billeder og kærestebilleder i forskellige afskygninger. Vi kom lidt rundt i husets forskellige rum og op i højden på en ret så vakkelvorn trappestige. Jeg vil her forsigtigt indskyde et forslag om en mindre ny-investering. Heldet ville at der ikke blev brug for en ambulance. Men bortset fra trappestigen var det en let opgave at arbejde med Lægen & Lærerinden, der ud over at være fotogene sprudlede over af smil og venlighed. Pjat og fjolleri hører heldigvis også til blandt mennesker i deres bedste alder så kedeligt blev det heller ikke på noget tidspunkt.

Det var blevet mørkt udenfor og der blev lige så stille gang i gryderne mellem de forskellige billedserier. Fotomodeller med forklæder kunne forekomme. Det blev et himmelsk måltid tilberedt med flair, indsigt og hjertevarme og vi indtog det i ro og oprigtig interesse i hinandens forskellige foretagender. Sammen nød vi måltiden på den mest behagelige måde. Vi kom samtalemæssigt langt omkring. Lige fra hang til sportsvogne og videre over til sund og afbalanceret kost, udfordringerne ved selvstændig virksomhed samt gode oplevelser sammen med Ernst Hemmingways Key West – og ikke at forglemme dyrt arterisk vand fra Skanderborg.

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 21.54.43Efter dette dejlige måltid mad fik jeg serveret dampende varm stempelkaffe, smækkede fødderne op på sofabordet og begyndte at redigere de mange billeder. Opvasken forsvandt og værterne syslede med hver deres mens billeder blev sorteret, justeret og konverteret. Det tog sin tid men sammen med desserten – og mere kaffe – valgte vi de allerbedste ud som skulle finpudses i billedbehandlingen. Da det var gjort og filerne overført til Lægen & Lærerindens computer var det tid til at pakke sammen på stativer, flashanlæg, paraplyer, objektiver, baggrunde, batterier og alt det løse.

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 21.54.28Inden det sidste blev pakket i bilen havde de – oveni byttehandlen – fundet et par flasker god vin, et par højaktuelle signerede bøger (skrevet og udgivet af Lægen selv), en håndfuld kaffekrus og en stor æske fyldte chokolader. Jeg kan kun være taknemlig for både dejligt selskab og rundhåndet gavmildhed. Inden jeg vendte næsen helt hjemad var jeg en smut nede på stranden og forevige den smukke Aarhus skyline i nattemørket. Se flere billeder her.

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 22.06.51