Hjerte for musik

En regnvejrsdag kan hurtig blive bedre sammen med et par energibundter med smilehuller. Det var det der skete på en fugtig marts-dag i det Nordjyske. Rammen for dagens række af billeder var et lille græsrods-øvelokale i Fjordbyen, Aalborg og hele ideen udsprang fra en music-maneger-multikunstner-mor, der ønskede lidt anderledes mor-barn billeder. Og det fik hun.Skærmbillede 2015-03-12 kl. 23.05.47

Inden vi kom til fotograferingen mødtes vi i den lille hyggelige treværelses til en kop kaffe og et stykke kage. Langs loftet stod 100-vis af cd og vidnede om stor interesse for musik og i løbet af forholdsvis kort tid kunne jeg ligeledes erfare at der bag dagens værtinde var en foretagsom og kreativ anlagt ung kvinde – med mange jern i ilden, mange kunstneriske egenskaber og mod på livet og en god portion fightervilje. Aktuelt handlede det om uddannelsen til socialrådgiver – for at gøre en forskel for andre. Selvom hun i sin folkeskoletid havde fået at vide at “hun jo nok ikke blev til noget” kan man da sige at det havde hun sat sig for at modbevise. Hatten af for det og alt held og lykke med at få sådan en stupid udtalelse banket i jorden.

Men det var jo også tøsen på 14 mdr. der skulle være i centrum og mens vi fik vores kaffe fik hun suget sig gennem en æblejuice og “pyntet lidt op” med sin teske og sine kagekrummer. Og med sine spil-levende øjne og et dejligt smil ikke mindst. Trætheden begyndte desværre også så småt at melde sig allerede inden vi var kommet rigtigt igang idet den daglige middagslur var blevet “fravalgt” af den unge dame ;-)

Skærmbillede 2015-03-12 kl. 23.07.17Snart var de værste krummer dog vasket af og vi var klar til at køre til det lille øvelokale hvor vi sammen skulle få lidt billeder i kassen. Jeg fik samlet et par stativer med flash og hvide paraplyer og  vi kunne begynde. Mange spændende instrumenter, knapper og kabler skulle undersøges og afprøves mens “Kaj & Andrea” sørgede for lidt rytmer og baggrundsmusik. Kravlende rundt på gulvet forsøgte jeg efter bedste evne at flytte mine flash og mig selv i stilling til nogle gode vinkler. Jeg kan forestille mig at det har set ret dumt ud, men når motivet bare var godt gør det jo ikke noget hvad der er bag kameraret.

En del smil og gode billeder senere blev trætheden for udtalt og det var tid til at vende tilbage og redigere lidt i de mange billeder. Sofaen og kaffen var ganske udemærket og jeg begyndte så småt at vælge til og fra samt justere lidt på billederne – alt imens dagens midtpunkt blev puttet. Det var åbenbart lidt ekstra svært at falde i søvn når husets store dovne kat havde sneget sig ind til sengen og jo selvfølgelig også skulle underholdes lidt. Men det gik da til sidst.

Skærmbillede 2015-03-12 kl. 23.06.51Der var købt ind til aftensmaden og det hele stod klart til et måltid – garanteret til den store kokkemedalje. Men kokken var også blevet lidt træt af de mange indtryk og det nemme – og lidt mere komfortable – valg faldt derfor på det lokale pizzaria. Vegetar-pizzaen med rigeligt med oliven, artiskok og andet godt kan klart anbefales på de kanter og vi blev godt mætte.

Dagens opgave var ved at være omme og turen gik igen mod Randers, med gode oplevelser og en række ganske fine billeder. Tak for en god dag.

Se evt flere dejlige billeder her.